Giedo van der Garde gaat zijn werk als testrijder van Caterham komend seizoen combineren met racen in de GP2, waarvoor hij voor de GP2-formatie van dezelfde renstal zal uitkomen.

 

Van der Garde zal dus voor Caterham Racing uitkomen in de opstapklasse, zo maakt hij via Facebook bekend. “De combinatie van het testen voor Caterham in de Formule 1 en racen voor Caterham Racing in de GP2 is voor mij ideaal”, schrijft de Nederlander.

 

“Ik zal hierdoor tijdens alle raceweekends aanwezig zijn bij het Formule 1-team, en daarnaast een compleet seizoen in de GP2 rijden”, vertelt de coureur die dus aan de vooravond van zijn vierde seizoen in de GP2 staat.

 

In zijn eerste drie seizoenen in de klasse eindigde Van der Garde twee keer als zevende en één keer als derde in het kampioenschap. Hij heeft tot op heden drie GP2-races gewonnen en stond verder nog negen keer op het podium in de GP2 Series en twee keer in de GP2 Asia Series.

 

De 26-jarige coureur is blij dat hij naast zijn teststoeltje in de Formule 1 ook nog een racezitje in een andere klasse heeft weten te bemachtigen. “Het is ideaal om Formule 1-ervaring op te doen en gelijktijdig in de GP2 te racen, want dat zal me scherp houden. Ik ben erg blij dat mijn agenda voor 2012 zo vol is.”