Giedo van der Garde eindigde onderaan de tijdenlijst, maar belangrijker is dat hij zich goed voelt in de auto. Tijdens zijn snelle run had hij geen vrij baan.

“De eerste vrije training had wel wat weg van Monaco”, vertelt Van der Garde. “Een nat begin, vervolgens intermediates en tot slot nog even op slicks. Het voelde goed aan om onder wisselende omstandigheden te rijden.”  

“Tijdens beide sessies ondervond ik onderstuur, maar tegen het eind van de dag vonden we een goede afstelling voor de lange runs”, vervolgt hij. “Door verkeer kon ik geen snelle tijd rijden, maar ik had het erg naar mijn zin in de auto. De laatste paar races heb ik meer vertrouwen in de auto en mezelf.” 

Tevreden Pic 

Charles Pic moest ’s ochtends zijn auto afstaan aan Alexander Rossi, maar haalde de gemiste tijd snel ik. “Ik ben redelijk tevreden”, aldus de Fransman. “We hebben een goede balans gevonden. Zondag is het waarschijnlijk warmer en dat is beter voor ons. Ik denk dat we weer een goed racetempo hebben.”  

Voor Rossi was het geen eenvoudige terugkeer in een Formule 1-auto door de regen, maar het gaf hem in ieder geval de gelegenheid alle bandensoorten eens uit te proberen. “De hele week hield ik de weersvoorspellingen al in de gaten, dus ik wist dat het nat zou worden”, zegt de Amerikaan. “Desondanks was het een geweldige ervaring.”

Rossi naar Le Mans

En de Amerikaan staat nog een mooie ervaring te wachten. Want direct na de vrije trainingen vloog hij door naar Frankrijk, waar hij namens Caterham meedoet aan de 24 uur van Le Mans. “Ik richt me volledig op de Formule 1, maar deze aanvulling op mijn CV kon ik niet laten liggen. Misschien komt mijn ervaring met wisselende omstandigheden nog van pas in Le Mans.”