Giedo van der Garde komt in Zuid-Korea wederom tijdens de eerste vrije training in actie voor het team van Caterham. “Ik heb er zin in om voor de tweede keer op rij in actie te komen”, vertelt hij.

Van der Garde mocht in Japan ook al een vrije training afwerken voor het Engels-Maleisische team, en mag nu dus voor de tweede keer op rij – en derde keer in totaal – aan het werk.

In Japan was Van der Garde erg tevreden over hoe het hem verging tijdens VT1, dus de Nederlander heeft zin in het vrijdaguitje op het Korea International Circuit: “Ik zie er met plezier naar uit. Ik ken het circuit niet, dus ik heb de baan thuis op mijn eigen simulator uitgeprobeerd om gewend te raken aan de lay-out, ook al leer je een circuit pas echt kennen als je er echt op rijdt.”

“Het ziet eruit als een redelijk technisch circuit en ik verwacht dat het een aantal ronden gaat duren om de goede rempunten en de juiste apex voor elke bocht te vinden, aangezien er aardig wat blinde bochten zijn, maar ik denk toch dat het wel goed zal gaan.”

“Het plan voor Zuid-Korea is verder hetzelfde als dat voor Japan”, deelt Van der Garde mede. “Ik wil het testprogramma dat het team me opgeeft afwerken, geen fouten maken en goed werk leveren.”

Van der Garde zal in VT1 overigens de auto van Vitaly Petrov tot zijn beschikking krijgen. De Rus moet de eerste sessie dus uitzitten, maar staat daar in zijn eigen vooruitblik op het weekend verder niet bij stil.

Volgens Petrov is het namelijk sowieso zo dat het niet al te lastig zal zijn om een goede afstelling te vinden voor op het circuit: “We hebben er namelijk al twee keer gereden, dus we weten welke kant we daarmee op moeten gaan.”

Petrov laat verder nog optekenen dat er tijdens de eerste twee edities van de Grand Prix van Zuid-Korea veel Russische fans op de tribunes zaten om hem te steunen, en hij hoopt dat dat dit jaar weer het geval zal zijn. “Het is namelijk altijd leuk als er fans uit je eigen land op de tribune zitten om je te steunen.”