Voor het tweede weekend op rij kwam Giedo van der Garde in actie tijdens de eerste vrije training. Hij haalde een flink stuk van zijn achterstand op Heikki Kovalainen af.

“Opnieuw een zeer nuttige sessie”, verklaart Van der Garde na afloop van de vrije trainingen. “Hoe meer tijd ik in de auto doorbreng, des te meer vertrouwen ik krijg. Na de eerste run hebben we wat mechanische en aerodynamische aanpassingen gedaan en daarna kon ik meer pushen.”

“Mijn programma was vergelijkbaar met dat van Heikki”, vervolgt de Nederlander. “In het begin had ik wat problemen met de voorbanden, maar daarna heb ik veel progressie geboekt op wederom een nieuw circuit voor mij. Ik kijk nu al uit naar India om daar op de weg verder te gaan.”

Heikki Kovalainen spreekt eveneens van een goede dag. “De auto was direct goed in balans”, zegt de Fin. “En daarna hebben we hem continu kunnen verbeteren. Vooral het aanremmen ging naarmate de sessie vorderde een stuk beter. Ik verloor alleen wat tijd door een klein uitstapje in de tweede sessie, waarna de bouten van mijn stoel moesten worden aangedraaid.”

Vitaly Petrov werd in de middagsessie getroffen door een lekke band. “Dat was niet het begin van de dag waar ik op had gehoopt”, verklaart de Rus. “We hebben daarna het programma omgegooid omdat we niet nog een setje harde banden wilden gebruiken. Op de zachte banden was de balans niet ideaal, maar na enkele wijzigingen aan de afstelling ging het beter.”