Giedo van der Garde komt dit jaar uit voor Jota Sport in de LMP2-klasse. De Nederlandse coureur zal de volledige European Le Mans Series rijden, evenals de 6 uur van Spa-Francorchamps en de 24 Uur van Le Mans. 

Van der Garde zal voor het eerst in actie komen voor zijn nieuwe team op 16 april tijdens de openingsronde van de ELMS op Silverstone. Hij deelt de Jota Sport Gibson 015S-Nissan met Simon Dolan en Harry Tincknell. Tijdens de 6 Uur van Spa neemt Jake Dennis de plaats in van Tincknell. Voor het FIA World Endurance Championship, waar ook de 24 Uur van Le Mans deel van uitmaakt, zet Jota Sport een Oreca 05 LMP2-chassis in.

Met Van der Garde gaat Jota Sport op jacht naar meer succes in het LMP2-kampioenschap, waar het al drie overwinningen en twaalf polepositions boekte. Van der Garde kijkt ernaar uit om weer te kunnen strijden om overwinningen. “In de Formule 1 reed ik op het hoogst mogelijke niveau, maar met Caterham had ik natuurlijk geen kans op zeges”, zegt hij. “Met Jota behoort races winnen wel weer tot de mogelijkheden. De 24 Uur van Le Mans winnen is voor mij geen droom, maar een doel.”

De Formule 1-droom van Giedo van der Garde spatte uiteen bij Sauber

De Formule 1-droom van Giedo van der Garde spatte uiteen bij Sauber

Van der Garde reed in 2013 een volledig Formule 1-seizoen voor Caterham. In 2014 werd hij testrijder bij Sauber in de veronderstelling in 2015 Grands Prix te mogen rijden voor dat team. Sauber stelde echter Felipe Nasr en Marcus Ericsson aan als coureur en Van der Garde moest genoegen nemen met juridische zeges in plaats van strijd op het circuit.