Giedo van der Garde voelt zich naar eigen zeggen ‘helemaal klaar’ voor zijn Formule 1-debuut en kijkt dan ook met heel veel plezier vooruit naar de Grand Prix van Australië van volgende week.

“Ik kan echt niet wachten om mijn debuut te maken”, vertelt de aanstaande Formule 1-coureur in de vooruitblik van zijn team Caterham. “Het heeft even geduurd voordat het zover is, maar ik voel me er helemaal klaar voor en verheug me erop weet te mogen racen.”

“Aangezien ik vorig jaar al als testrijder voor Caterham heb gewerkt, kende ik het team natuurlijk al. Het is dus ook niet zo dat ik overal nog aan heb moet wennen nu ik gepromoveerd ben naar een racezitje, maar echt coureur zijn is toch wel iets heel anders dan als testrijder rondlopen”, geeft Van der Garde aan. “Het is alsof je je in een totaal nieuwe wereld bevindt, maar ik geniet van iedere minuut.”

Wat zijn verwachtingen voor zijn debuutrace betreft, zegt Van der Garde het volgende: “Ik wist mijn laatste GP2-race te winnen, maar ik weet dat het er realistisch gezien niet in zit om in Australië vooraan mee te doen. Ondanks dat wil ik echter wel elke kansen pakken die zich in de race voordoet, dus ik wil ervoor zorgen dat ik gelijk vanaf de start in een positie zit om dat te doen.”

“Het doven van de rode lichten in Australië wordt voor mij hoe dan ook het spannendste moment van het komende seizoen”, vervolgt de 27-jarige Nederlander.

“De Grand Prix van België – die voor later in het jaar op de kalender staat – is uiteraard bijzonder voor me omdat het mijn thuiswedstrijd is, maar Australië is mijn debuutrace en als de rode lichten daar volgende week zondag uitgaan, komt mijn droom om Formule 1-coureur te worden eindelijk echt uit.”