Giedo van der Garde stapte vandaag tevreden uit zijn Caterham. De Nederlander reed behoorlijk wat ronden meer dan in de eerste vrije training in Abu Dhabi; nu kwam hij immers tot 57 rondjes.

Dat zijn er twee meer dan een volledige raceafstand. In de slotfase verbeterde Van der Garde zijn beste tijd tot 1:45.936. Goed voor de laatste tijd, op ruim drie seconden afstand van de McLaren van Kevin Magnussen en op ruim één seconde van voorlaatste Luis Razia.

“Ik ben tevreden over het verloop van vandaag”, vertelde Van der Garde na afloop. “We hebben vooral aerodynamische tests uitgevoerd en met verschillende mechanische afstellingen gereden. Ik moest constant en voorzichtig rijden. Een snelle tijd was niet ons doel.”

“Ik denk dat het team blij is met hoe het ging en ik voel me lichamelijk op en top. Ook ben ik blij dat ik, na mijn extreem korte eerste vrije training, nu daadwerkelijk meters kon maken. Ik wil mijn relatie met het team graag steeds beter maken.”

Morgen zit Van der Garde opnieuw in de Caterham. “We kunnen de afstelling nog wat verbeteren zodat het meer bij mijn rijstijl past. Daar gaan we morgen aan werken. Ook proberen we nieuwe onderdelen uit en voer ik weer aerodynamische tests uit.”

Lees meer over het optreden van Giedo van der Garde in het nieuwe nummer van Formule 1, vanaf vrijdag in de winkel en zaterdag in de brievenbus van abonnees.