*

Vasseur: ‘Alfa Romeo kan gevecht aan met McLaren in tweede seizoenshelft’

Laurens Stade

Laurens Stade

14 augustus 2019 14:45

Vasseur: ‘Alfa Romeo kan gevecht aan met McLaren in tweede seizoenshelft’

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur denkt dat zijn team in de tweede seizoenshelft de strijd aan kan gaan met McLaren. De Fransman zegt dat het team sinds Barcelona hard werkt aan updates, en dat de Grand Prix van Hongarije aantoont dat het team optimistisch mag zijn.

Alfa Romeo staat momenteel zevende in het constructeurskampioenschap met 32 punten, terwijl McLaren vierde staat met 82 punten. Het is dus op zijn minst gezegd ambitieus te noemen van Vasseur dat hij het gevecht aan wil. ”Consistentie is de sleutel in het middenveld”, zegt hij tegen Motorsport.com. ”Ik denk dat McLaren daar ook altijd te zien zal zijn, maar ik hoop dat we in de tweede helft de strijd met hen aan kunnen. We moeten regelmatig zijn. Dat betekent dat we elk raceweekend in de punten moeten zitten, en het liefst met beide auto’s.”

In Spanje, Monaco en Canada komt Alfa Romeo niet binnen de punten, maar sindsdien eindigt Kimi Räikkönen alle races in de top-tien. De teambaas vindt het dan ook gerechtvaardigd dat het team ambitieus mag zijn. ”Ik denk dat we optimistisch mogen zijn”, vervolgt Vasseur. ”Als je het vergelijkt met Barcelona, daar waren we nergens te bekennen en sindsdien zijn we alleen maar verbeterd. We werken hard aan updates en we moeten dat voor de rest van het seizoen blijven doen.”

Foto: Motorsport Images

‘Goed gevoel voor de zomerstop’
Vasseur haalt het resultaat in Hongarije aan als voorbeeld van de huidige vorm van het team. ”Ik was niet optimistisch voor de race, omdat het circuit niet bij onze auto past. Maar Kimi deed het geweldig, de snelheid was er meteen. Het was belangrijk om een goede start te hebben en voorbij te gaan aan Grosjean. We wisten dat de racesnelheid voor Haas lastig zou worden, dus we moesten ze snel voorbij”, aldus Vasseur.

Tijdens de Hongaarse Grand Prix eindigde Räikkönen op de zevende plaats, waarvoor hij wel Bottas achter zich moest houden in de slotfase. ”Het was een mooie situatie”, zegt de teambaas daarover. ”We wisten Bottas zo’n vijf tot zes rondes achter ons te houden. Het is weer een goede stap voorwaarts voor ons, het geeft een goed gevoel aan het hele team zo voor de zomerstop.”

 

Gerelateerd