Frederic Vasseur wil zich niet bezighouden met geruchten over de contracten van coureurs. Tegen verschillende media zegt de Ferrari-teambaas dat hij zich liever richt op het verbeteren van de auto.

De afgelopen tijd is er veel gespeculeerd over de contracten bij Ferrari. Hoewel Carlos Sainz en Charles Leclerc allebei nog een contract hebben tot en met eind volgend jaar, doken er geruchten op dat het team zou azen op Lewis Hamilton. Deze berichten werden consequent weggewuifd door zowel Ferrari als Mercedes.

Geruchten afleiding voor Vasseur

Volgens Vasseur leiden al deze geruchten ook af van waar het team eigenlijk op gefocust hoort te zijn. “We hebben nu genoeg te doen wat betreft de ontwikkeling van de auto. De coureurs, daar hebben we het later wel eens over. Ik zie het nu race voor race aan. Mijn focus ligt op de eerstvolgende. Ik kan moeilijk voorspellen waar we over zes maanden staan wat betreft de ontwikkeling.”

Na zeven races staat Ferrari vierde bij de constructeurs. Rivaal Mercedes heeft met recente upgrades een duidelijke stap naar voren gezet ten opzichte van de concurrentie. Veel ruimte dus om goed te maken voor Ferrari. “We moeten realistisch blijven”, vervolgt Vasseur. “Maar je weet nooit wat er kan gebeuren. We hebben geen idee wat het juiste traject voor de ontwikkeling blijkt te zijn. We blijven nu gewoon gefocust op wat er op de baan gebeurt.”

De extra dikke Vaderdag editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel, maar kan ook online worden besteld. In deze uitgave alles over de door Max Verstappen gewonnen GP’s van Monaco en Spanje en volop boeiende verhalen, reportages ter plaatse, en exclusieve interviews. Met onder meer:

  • ExclusiefWin de laatste kaarten voor de Max Verstappen Tribune in Spa
  • Reportage: Max Verstappen, onaantastbaar in Monaco en Spanje
  • Achtergrond: Seychelle de Vries is meer dan de zus van Nyck
  • Interview Franz Tost: Ik heb lak aan diplomatie
  • Extra: Megaposter Max Verstappen
  • Het allermooiste beeld van Peter van Egmond

Gratis verzending in Nederland!