Het team van Sauber moet zo snel mogelijk op gelijke voet komen te staan met andere privéteams als Force India en Williams. Dat stelt teambaas Frédéric Vasseur.

De Fransman Vasseur, die sinds half juli in dienst is bij Sauber en tijdens het raceweekend in Hongarije voor het eerst aan de pitmuur zat als topman van de Zwitserse renstal, vertelt aan Auto Hebdo dat dit het doel moet zijn voor de formatie uit Hinwil.

“We hebben niet het doel om op korte of middellange termijn teams als Mercedes en Ferrari te verslaan, maar willen wel zo snel mogelijk op het niveau zitten van privéteams als Force India en Williams”, verklaart Vasseur.

Sauber-teambaas Vasseur.

Net als deze teams op hun beste dagen, moet Sauber in staat zijn mee te doen om podiumplaatsen en goede puntenklasseringen, benadrukt Vasseur. Momenteel staat Sauber tiende en laatste bij de teams, met vijf punten, terwijl Force India en Williams vierde en vijfde zijn, met 101 en 41 punten.

Volgens Vasseur wordt er echter al progressie geboekt bij Sauber en ligt er een te volgen blauwdruk klaar die het team verder vooruit moet helpen. “Daar moeten we ons ook op concentreren: op het verder herstructureren van het team, het verbeteren van de infrastructuur, dat soort zaken.”

Het budget om dat te doen en vervolgens stappen te zetten, is ook voorhanden, volgens Vasseur. “Voor ik me bij dit team voegde wilde ik namelijk de garantie dat ze de middelen hebben die nodig zijn om onze ambities te realiseren.”

Het budget is natuurlijk niet onbeperkt, maar past volgens Vasseur wel bij de ambities. Sauber schrapte ter illustratie de financieel interessantere motordeal met Honda en gaat in plaats daarvan in 2018 met actuele Ferrari-motoren rijden, omdat het team denkt daarmee competitiever te zijn.