Jean-Eric Vergne verkeert in een prima vorm. De coureur van Toro Rosso behaalde in Canada zijn beste resultaat in de Formule 1 en wist daarnaast voor het eerst in zijn carrière in twee opeenvolgende races in de punten te finishen. De Fransman is nu echter klaar met genieten en focust zich alweer op de volgende race.

“Ik heb genoten van mijn resultaten”, vertelt Vergne in zijn blog op de Toro Rosso-website. “Maar nu moet ik door. Ik moet me weer focussen op de volgende race in Engeland. Ik moet namelijk nog wel constant gaan presteren. Alleen dan kan ik laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Vergne vervolgt: “Die zesde plaats in Canada was heel belangrijk. Zowel voor mij als het team. Het heeft ons een hoop zelfvertrouwen gegeven en ik wil deze lijn graag doorzetten. Ik heb met mijn engineer gepraat en we willen het momentum gebruiken om nu nog meer puntenfinishes te halen. Het is nu mogelijk.”

Red Bull-stoeltje
Door de goede resultaten van de Fransman lijkt het Red Bull-stoeltje voor 2014 weer dichterbij te zijn gekomen. Met de contractverlenging van Sebastian Vettel is het maar de vraag of Mark Webber wil blijven. Ook gaan nog steeds de geruchten dat Kimi Räikkönen om het stoeltje mee zou dingen.

Feit is dat teamgenoot  Daniel Ricciardo op dit moment flink baalt. De Australiër kende twee slechte weekenden en ziet in dat Vergne nu een duidelijke voorsprong heeft genomen. “Ik heb twee slechte races gehad en Vergne heeft het heel goed gedaan. Dat is erg frustrerend, maar ik zal blijven vechten met mijn teamgenoot. Het is belangrijk om voor hem te eindigen, dus ik moet mijn negatieve reeks doorbreken.