*

Vergne heeft pech bij Formule E-debuut

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 december 2014 20:59

Vergne heeft pech bij Formule E-debuut
Racepictures

Jean-Éric Vergne heeft zaterdag zijn eerste race in de Formule E-klasse geen luister bij kunnen zetten met een klinkend resultaat. De Fransman haalde door een gebroken voorwielophanging het einde van de wedstrijd in Punta del Este niet.

Tot de pechduivel toesloeg, lag Vergne in een kansrijke positie om de overwinning naar zich toe trekken. De voormalige Toro Rosso-coureur startte van pole position, en was op het moment van zijn uitvalbeurt twee ronden voor de finish met Sébastien Buemi in de strijd om de koppositie verwikkeld.

Vergne, die in de Uruguayaanse badplaats in mocht stappen bij Andretti Autosport, reageerde na afloop teleurgesteld op zijn uitvalbeurt: “We zijn de eerste of de tweede plek misgelopen, helaas gebeurt dat soort dingen in de racesport.” Desondanks overheerst bij Vergne de tevredenheid. “Ik had mijn huiswerk goed gedaan, en de pole position was een fantastisch resultaat”, zegt hij. “Al met al was het een goed debuut, waar ik heel blij mee ben.”

Buemi

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Buemi, die net als Vergne in het verleden in de Formule 1 actief was voor Toro Rosso. De volledige top zes van de einduitslag bestond overigens uit ex-Formule 1-coureurs: na Buemi kwamen achtereenvolgens Nelson Piquet Jr., Lucas di Grassi, Jarno Trulli, Jaime Alguersuari en Bruno Senna over de streep.

Di Grassi voert na drie races de titelstrijd aan, gevolgd door Buemi en Sam Bird. Een Nederlands tintje heeft het kampioenschap door Ho-Pin Tung, die er in Punta del Este niet bij was. In de eerste twee races wist Tung niet tot scoren te komen.

Lees meer over

Formule E Vergne