Jean-Eric Vergne vecht voor zijn toekomst in de Formule 1 – nu bekend is dat er bij Toro Rosso in 2015 geen plaats meer voor hem is – en hoopt zich in de slotfase van het jaar in de kijker te rijden bij andere teams.

Vergne zette wat dat betreft een goede eerste stap met een ijzersterk optreden in Singapore. Hoewel zijn kwalificatie niet geweldig was – Vergne stond nog achter teamgenoot Daniil Kvyat op de twaalfde plek op de grid – maakte Vergne dat op zondag ruimschoots goed door een aanvallende inhaalrace te rijden onderweg naar de zesde plek, gekenmerkt door enkele mooie acties.

“Ik heb wel eerder sterke races gereden, maar als je iemand inhaalt in gevecht om P13, komt het niet op TV. Afgelopen zondag had ik echter een goede auto en dat is wanneer je moet laten zien wat je in je mars hebt, hetgeen ik volgens mij ook wel heb gedaan”, verklaart de Fransman tegenover Formula1.com.

“Ik heb echt het onderste uit de kan gehaald in Singapore. Ik ben benieuwd of het effect gaat hebben op mijn toekomst”, vervolgt Vergne, die daar uiteraard op hoopt: “Want ik wil graag verder gaan in de Formule 1, en het liefst nog bij een goed team ook.”

Volgens Vergne kan hij namelijk op net zo’n wijze furore maken als zijn oud-teamgenoot Daniel Ricciardo momenteel bij Red Bull doet. “Wat hij nu doet, races winnen in een goede auto, kan ik ook”, klinkt het zelfverzekerd.

“In het achterveld heb ik al laten zien waartoe ik in staat ben, maar om dat ook vooraan de grid te doen, heb ik een competitieve bolide nodig en mensen die vertrouwen in me hebben”, benadrukt Vergne, die in de vijf nog resterende races hoopt te bewijzen dat hij dat vertrouwen niet zou beschamen: “Ik moet in de slotfase van het seizoen mijn Formule 1-loopbaan veiligstellen”, weet de coureur die door Sky Sports F1 al in verband is gebracht met Sauber.