Jean-Eric Vergne’s eerste twee Grands Prix in Monaco zijn volgens de Toro Rosso-coureur zelf goed verlopen, maar dat is voor de Fransman geen reden om de race in het prinsdom licht op te vatten.

In 2012 behaalde Vergne een twaalfde plek in Monaco, waarna hij vorig jaar vier punten overhield aan de race dankzij een achtste plek. “Ik heb het beide keren goed gedaan”, oordeelt hij zelf dan ook, al benadrukt hij dat hij het racen in Monaco zeker niet onderschat: “Het is één van de moeilijkste races van het jaar en ik denk dat je je in Monaco altijd nederig moet opstellen.”

“Dat het de vorige twee keer goed ging, betekent nog niet dat je hoge verwachtingen kunt hebben. Ik ga het weekend dan ook zeker niet overmoedig in of wat dan ook, want het is noodzakelijk dat je in Monaco van het begin van het weekend tot en met het vallen van de vlag volledig geconcentreerd bent en keihard werkt.”

Het extra werk dat de coureurs dit jaar in de cockpit te doen hebben, maakt het volgens Vergne allemaal ‘wat drukker achter het stuur’, maar volgens de Fransman is dat geen al te grote reden voor zorgen: “Want inmiddels zijn we er allemaal wel aan gewend.”

Kvyat
Vergne’s teamgenoot Daniil Kvyat heeft nog nooit eerder achter het stuur van een formule-auto – of wat voor auto dan ook – gezeten in Monaco, want hij is er zelfs nog nooit geweest. De jonge Rus wacht dan ook een spannende vuurdoop: “Het wordt een compleet nieuwe ervaring voor me”, erkent hij.

“Ik heb de race natuurlijk wel op TV gezien en veel on-board beelden bekeken, terwijl ik ook in de simulator heb geoefend, maar het blijft een stap in het onbekende voor me. Ik verheug me er echter heel erg op, zowel op het racen als alle poespas die ervoor zorgt dat het zo’n speciaal evenement is.”