Pas voor de tweede keer dit jaar is Jean-Eric Vergne zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in de kwalificatie te snel af. Het duo start morgen als zestiende en achttiende.

Voor Ricciardo was het de eerste keer dat hij bleef steken in Q1, een horde die voor zijn teamgenoot Vergne doorgaans te hoog is. Nu waren de rollen omgekeerd. “Nadat ik eerst eentijd klokte op de harde band, heb ik wat dingen aan de auto laten veranderen voor mijn run op de zachte band”, vertelt Ricciardo.

“Dat pakte goed uit, maar toen ik het rechte stuk op kwam, reed er voor mij net een Lotus de pits uit. Hij bleef het hele rondje voor me rijden, niet echt in de weg maar dichtbij genoeg om me uit mijn concentratie te halen. En die concentratie heb je in zo’n kwalificatierondje echt nodig.”

Exit Ricciardo dus, maar Jean-Eric Vergne mocht door naar Q2.  Daar kon de Fransman zoals verwacht niet voor een verrassing zorgen. “Ik denk dat ik alles uit de auto gehaald heb”, verzucht Vergne. “Gelukkig is onze auto in de race meestal beter dan in de kwalificatie, dus ik hoop op een goede race.”