Jean-Eric Vergne, de winnaar van het Brits Formule 3-kampioenschap, krijgt in november de kans te testen voor Toro Rosso tijdens de sessies voor jonge coureurs.

De Fransman maakt deel uit van het juniorprogramma van Red Bull. Het behalen van de Britse F3-titel heeft hem een uitnodiging opgeleverd voor de speciale testsessies voor talenten die na de seizoensfinale in Abu Dhabi worden gehouden.

Vergne eindigde dit jaar als vierde in de Masters of F3 op Zandvoort. De Fransman reed bovendien de snelste raceronde en nam de Nation’s Cup in ontvangst.

Behalve in de Formule 3, kwam Vergne dit seizoen ook uit in de World Series by Renault. Hij stapte daar halverwege het seizoen in als vervanger van de door Red Bull aan de kant geschoven Brendon Hartley. In 2011 zal Vergne opnieuw in deze klasse verschijnen.

De teamgenoot van Vergne in de World Series, Daniel Ricciardo, komt eveneens in actie in Abu Dhabi. De Australiër is na het ontslag van Hartley de enig overgebleven reservecoureur van Red Bull Racing en zal voor dat team de juniortest voor zijn rekening nemen.