Nieuwkomer Jean-Eric Vergne denkt naar aanleiding van de eerste wintertest dat zijn team Toro Rosso er goed voor staat en in 2012 vooraan het middenveld kan meedoen.

 

Vergne en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo konden verleden week achter het stuur van de STR7 vele probleemloze kilometers afleggen en waren op de koop toe ook nog eens rap onderweg. Deze positieve kennismaking met de nieuwe bolide zorgt ervoor dat het vertrouwen groot is bij de aanstaande debutant: “Ik denk dat we één van de sterkste teams uit het middenveld zijn”, zegt hij tegen Autosport.

 

“We hebben in Jerez aangetoond dat we een goede basis hebben en volgens mij staan we er dus echt goed voor”, vervolgt de Fransman. “Er waren veel positieve punten aan de eerste testweek en weinig minpunten.”

 

“In Barcelona kan het natuurlijk wel anders zijn en ik denk eigenlijk ook dat dat een betere graadmeter is, maar aangezien de eerste indruk van de nieuwe auto zo goed is, verwacht ik toch wel dat we daar ook gewoon een goede testweek zullen hebben.”

 

Vergne realiseert zich echter wel dat, als hij een goed debuutjaar wil doormaken, het niet alleen genoeg is om van de winter een goede auto te hebben: “Het is essentieel om de bolide tijdens het seizoen goed door te ontwikkelen, maar ik weet zeker dat we dat kunnen en zelfs ik als rookie daar een bijdrage aan kan leveren als ik hard werk”, besluit hij.