Max Verstappen zegt ‘goed voorbereid’ te zijn en een ‘goed gevoel’ te hebben voor de start van de tweede seizoenshelft. De Nederlander heeft genoten van zijn vakantie, maar kijkt er ook naar uit om weer terug te keren op Spa-Francorchamps, waar Red Bull haar vijftigste race met Honda viert.

“Mijn zomervakantie was lekker, het was fijn om een ​​paar weken vrij te hebben om wat uit te rusten en het was natuurlijk gaaf om wat tijd door te brengen op jetski’s”, zo kijkt Verstappen terug op zijn vakantie. “Het is altijd leuk om op het water te zijn! Het voelt goed om weer aan de slag te gaan. Een triple-header is altijd druk, maar dat is voor iedereen hetzelfde en er komen veel mooie circuits aan om naar uit te kijken.”

Lees ook: Pérez: ‘Lastig voor mij dat Verstappen en ik verschillende rijstijl hebben’

Foto: Getty Images

Komend weekend staat voor Red Bull in het teken van een jubileum. Ze zullen in België namelijk hun vijftigste race met Honda vieren. Verstappen heeft niets meer dan lof voor de Japanse motorleverancier, met wie hij al tien van zijn vijftien zeges pakte. “Al deze vijftig races met Honda zullen altijd speciaal blijven en mooie herinneringen opleveren. Maar ik denk dat de eerste overwinning met Honda natuurlijk altijd de meest emotionele herinnering zal zijn tijdens onze tijd samen.”

“Hopelijk kunnen we dit seizoen met een hoogtepunt met hen afsluiten, voordat ze de sport verlaten. Ik heb vanaf het begin met veel plezier met Honda samengewerkt. Ze zijn altijd eerlijk geweest en hebben geleverd wat we hadden verwacht. Ze besteden veel tijd om alles met het team en ons als coureurs te bespreken, wat erg belangrijk is geweest”, aldus Verstappen.

‘Thuisrace’ voor Verstappen

De Grand Prix van België is de afgelopen jaren de ’thuisrace’ van de Red Bull-coureur geweest. Elk jaar trekken tienduizenden Nederlandse fans naar het beroemde Spa-Francorchamps om Verstappen aan te moedigen. Hij kijkt daar ook dit jaar weer naar uit, ook omdat de fans vorig jaar niet aanwezig konden zijn vanwege de coronamaatregelen.

Lees ook: Verstappen over ‘agressieve’ rijstijl: ‘Ik heb nul strafpunten, dat zegt nogal veel’

“Ik kijk er natuurlijk naar uit om weer naar Spa te gaan”, blikt Verstappen vooruit. “Het is mijn favoriete circuit en het is echt gaaf om er te rijden met zoveel snelle bochten en hoogteverschillen. Ik kijk er ook naar uit om alle fans te zien die ons komen steunen en het zal gaaf zijn om weer zoveel oranje op de tribunes te zien, aangezien ze er vorig jaar niet bij konden zijn. Ik denk ook dat het een goede plek is om ons kampioenschapsgevecht op te pakken. Ik ben goed voorbereid en ik heb een goed gevoel”, besluit Verstappen.

De Grand Prix van Nederland vindt plaats van 3 tot en met 5 september in Zandvoort. Bereid je optimaal voor op de terugkeer van de Formule 1 naar de duinen met de Dutch GP Box van FORMULE 1 Magazine.