Max Verstappen roept Red Bull op te blijven zoeken naar mogelijkheden om de RB18 te verbeteren. De Nederlander leidt het kampioenschap, maar blijft op zijn hoede voor Ferrari, mede omdat er dit seizoen al veel schommelingen in het klassement zijn geweest.

Na negen races geniet Verstappen een riante voorsprong van maar liefst 46 punten op teamgenoot Sergio Pérez en 49 punten op Ferrari-coureur Charles Leclerc. Dat was na de eerste drie races van het seizoen een ander verhaal, toen Leclerc twee races won terwijl Verstappen twee uitvalbeurten kende. Het kan dus snel verkeren dit seizoen, weet Verstappen ook.

Om Ferrari voor te blijven moet Red Bull ook vooruitgang boeken, benadrukt Verstappen. “We hebben nog een erg lange weg te gaan en ik weet dat het gat behoorlijk groot is, maar ik weet ook dat het allemaal heel snel kan omslaan”, wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com.

Lees ook: Pérez wil dat Red Bull betrouwbaarheid in de gaten houdt na ‘weekend om te vergeten’

“In de derde race lag ik 46 punten achter”, haalt de Nederlander aan. “We moeten kalm en gefocust blijven en we moeten verbeteren omdat we op zondag niet de snelste zijn.” Dat verandert wel van het ene op het andere weekend, merkt Verstappen. “Het schommelt een beetje. In Bakoe zagen we er goed uit in de race, hier [in Canada] zag het er niet zo goed uit maar wisten we alsnog de zege te pakken.”

Dat is volgens de regerend wereldkampioen een kwaliteit van Red Bull. “We moeten gewoon samenwerken met het gehele team en proberen om die kleine verbeteringen aan de auto te vinden”, aldus Verstappen.