*

Verstappen denkt dat iedere coureur uit de top zes kan winnen in Bakoe

Redactie

Redactie

28 april 2018 19:59

Verstappen denkt dat iedere coureur uit de top zes kan winnen in Bakoe
Sutton Images

Max Verstappen denkt dat iedere coureur uit de top zes zondag kan winnen in Bakoe. Hij begint zelf als vijfde. “Maar ik denk dat we in de race meer kans maken.”

Het verhaal wat de kwalificatie betreft mag bekend zijn: Mercedes en Ferrari kunnen daarin dankzij speciale motorinstellingen extra vermogen gebruiken. De Renault-motor achterin Verstappens Red Bull kan dat niet. “In de race hebben Mercedes en Ferrari dat echter niet, dus we hebben best veel kans”, verwacht de Nederlander.

Waar het volgens hem wel vanaf hangt: “Wie zondag het best met de wind om kan gaan met de auto”, doelt hij op de stevige wind die het Baku City Circuit teistert. “Die wordt morgen nog extremer”, speelt Verstappen voor weerman. Het betekent dat het circuit zondag waarschijnlijk minder snel is: “Dat was het vandaag door de wind, die voor de meeste bochten verkeerd stond, eigenlijk ook.”

Verstappen na de kwalificatie.

Hij rekent dan ook een paar gladde openingsronden, want er waait in Bakoe ook veel stof de baan op. “En hoe meer downforce je hebt, hoe gevoeliger je auto in de wind is.” De luchtweerstand speelt sowieso een belangrijke rol op de lange rechte stukken van Bakoe, ook voor het slipstreamen op het lange rechte stuk, waar je volgens Verstappen eventueel kan inhalen.

“Als je goed uit de laatste twee bochten komt, heb je althans wel de kans in te halen. Al weet ik nog niet hoe makkelijk het is elkaar hier te volgen.” Verstappen volgt zondag in elk geval vier andere coureurs richting de grid, en net als de andere rijders in de top vijf start hij op super softs. Achter hem, op de zesde plaats, staat Ferrari’s Kimi Räikkönen, op ultra softs.

Gevraagd of hij het ermee eens is dat iedereen uit de top zes kan winnen, antwoordt hij: “Ik denk van wel. Kimi was in de eerste en tweede sector namelijk het snelst, maar maakte daarna een foutje. Hij is dus ook snel en start op een andere strategie Er zijn dus veel kansen.” Ook voor Red Bull. “Want ik denk dat we in de race meer kans maken.”

Lees meer over

Red Bull Verstappen