Max Verstappen is derde geworden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore. Net als in de eerste training was hij zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo te snel af.

Verstappen verbeterde zijn rondetijd uit de eerste vrije training met 1,3 seconde. Hij rondde het Marina Bay Street Circuit in een tijd van 1:44,532. Daarmee was Verstappen 25 honderdsten sneller dan Ricciardo, die vierde werd. In totaal reed Verstappen 29 ronden.

Verstappen begon de training met een paar ronden op de superzachte band. Tijdens zijn tweede stint, waarin hij zijn snelste ronde reed, stond zijn Red Bull weer op de ultrasofts. Dat was ook het geval in zijn derde stint, een lange run waarin Verstappen zijn rondetijden netjes rond de 1 minuut 50 hield.

De Nederlander sloot de dag af met een paar rondjes op de zachte en een stint op de superzachte compound. Tijdens die run klaagde Verstappen over verkeer, dat het hem onmogelijk maakte een goede racesimulatie te rijden, en dan met name over Felipe Nasr. “Het is een stratencircuit, we moeten het ermee doen”, reageerde het team. “En bovendien: het is Felipe Nasr.”