Max Verstappen stond er met de achtste en vierde tijd op de eerste dag in Bahrein prima bij. Na afloop spreekt hij dan ook van een ‘positief begin’.

Na de achtste tijd in de eerste vrije training nestelt Max Verstappen zich in de tweede vrije training achter de beide Mercedessen en de verrassend sterke Jenson Button op P4. Eerder in de sessie reed hij op de zachte band al de vierde tijd, maar met het verstrijken van de tijd viel hij wat terug, om even later ook op de superzachte compound P4 voor zich op te eisen. Het laatste half uur werkte Verstappen op gebruikte zachte banden nog een lange stint af.

De Toro Rosso-coureur is na twee keer anderhalf uur tevreden met het verloop van de dag: “Het is een goed begin van het weekend”, zo laat hij weten aan Verstappen.nl. “Natuurlijk valt er nog van alles te verbeteren, maar het begin is er. We gingen probleemloos in de rondte en konden daardoor in alle rust werken aan de afstelling van de auto.”

Op de vraag of het woestijncircuit de STR11, in tegenstelling tot diens voorgangers, een beetje ligt, blijft Verstappen terughoudend: “Het ging nu prima, maar we mogen ons nog niet rijk rekenen. We weten immers niet met welke intenties de andere teams hebben gereden. We moeten ons dan ook blijven verbeteren, maar voor nu ziet het er dus positief uit.”