Max Verstappen zag tijdens de Grand Prix van Rusland door motorpech een dikke puntenfinish aan zijn neus voorbij gaan. De Nederlander reageert gelaten op de teleurstelling.

Want teleurstellend was het einde van Verstappens race alleszins te noemen. De Nederlander had geen beste start gemaakt, maar was door het gedrang in bocht twee toch op de zesde plek beland. Twintig ronden voor de finish reed de Toro Rosso-coureur daar nog altijd. Hij hoefde geen pitstops meer te maken, en had een ruime voorsprong op nummer zeven Fernando Alonso.

Verstappen reed gemakkelijk weg bij Fernando Alonso.

Verstappen reed gemakkelijk weg bij Fernando Alonso.

En toen hield Verstappens Ferrari-motor ermee op. “Toen ik uit bocht dertien kwam, voelde ik dat het niet helemaal goed zat. Vlak daarna viel ik uit”, zegt Verstappen op zijn website. Het mankement kwam wellicht niet helemaal uit de lucht vallen, want op weg naar de startgrid had Verstappen al tegen het team geklaagd over een hapering in de krachtbron.

Vijfde plek
Een vierde puntenfinish op rij zat er voor Verstappen dus niet in. “Een teleurstellend resultaat”, vindt de coureur. “We hadden hier veel punten kunnen scoren. Totdat de motorproblemen optraden, had ik een goede race.”

Er was zelfs meer mogelijk dan de zesde plek, denkt Verstappen. “We hadden vijfde of zesde kunnen worden, van achter was er geen druk. Ik had de volledige controle over mijn positie. Later zagen we dat de mensen voor ons nog problemen kregen met de banden, dus wie weet had er nog wel meer ingezeten. Maar toen hield de motor ermee op.”

Verstappen laat zichzelf er niet te veel door uit het veld slaan. “Dit is racen”, zegt hij. “Het is een mechanische sport, dus dit soort dingen kunnen gebeuren.”

Sainz
In de andere STR11 kwam teamgenoot Carlos Sainz ook niet tot scoren. Hij finishte als elfde, maar dat werd nog een twaalfde plek na het optellen van een tijdstraf voor het duwen van Renault-coureur Jolyon Palmer.

“Ik had één van mijn beste starts ooit, maar een onderdeel van een andere auto kwam vast te zitten in mijn sidepod. Daardoor verloor ik downforce en moest ik een vroege eerste stop maken”, verhaalt Sainz.

“Dit had ook zijn weerslag op mijn tweede stint, waarin ik ook nog eens een tijdstraf kreeg. Een erg onfortuinlijke race dus, maar ik moet nu gewoon de knop omzetten. De volgende Grand Prix is mijn thuisrace. Daar ga ik altijd net wat harder, dus ik zal sterk terugkomen”, verklaart de strijdlustige Spanjaard.