Waar Max Verstappen tot de laatste minuut schitterde door afwezigheid, wist hij even later in Q1 de camera’s op zijn auto gericht nadat een groot stuk bodywork van zijn Toro Rosso vloog. Een tijd zette hij niet.

Max Verstappen stond een groot deel van Q1 langs de zijlijn, aangezien zijn team druk bezig was met het wisselen van de motor achterin de Toro Rosso van de Nederlander. Toen die eenmaal goed en wel gemonteerd was, ging Verstappen alsnog naar buiten voor een check van de systemen, alleen om erachter te komen dat de de engine cover in alle haast onzorgvuldig was vastgeschroefd.

“Ik wist op voorhad dat het een lastige kwalificatie ging worden, aagezien een motorwissel eraan zat te komen. Het team heeft geweldig gewerkt en dankzij hun inspanningen kon ik in Q1 alsnog naar buiten. Dat kwam echt als een verrassing. Natuurlijk heeft iedereen kunnen zien dat er het nodige bodywork van de auto af vloog. Dat kan gebeuren als je de klok als voornaamste tegenstander hebt.”

Verstappen zet wat betreft de race niet al te hoog in: “Onze racepace lijkt niet onder te doen voor die van Red Bull, dus we willen die rijders graag verslaan. Aan het begin van de race zullen we ook te maken krijgen met de McLarens en misschien dat Sauber ook nog binnen ons bereik ligt. Het zal hoe dan ook een inhaalrace moeten worden en daar verheug ik me nu al op!”

Sainz
Teamgenoot Carlos Sainz kwam niet verder dan de dertiende tijd in Q2, maar ook de Spanjaard zal voor de race teruggezet worden vanwege het aanspreken van een nieuwe Renault-krachtbron: “Dat maakt dit weekend tot nu toe tot een frustrerend weekend. Vandaag hebben we mijns inziens echter het maximale auto de auto weten te halen. Sterker nog, de auto voelde heel goed aan. Het is daarom extra jammer dat we van zo ver moeten komen en dat we gewoon niet over genoeg vermogen beschikken.”

“Het wordt desondanks een interessante race en ik verwacht veel lol te beleven aan de openingsfase. Daarin krijg ik te maken met kampioenen als ALonso en Button, beide Red Bulls en mijn eigen teamgenootje. Ik hoop dat we alsnog kunnen knokken voor enkele punten. Het zal echter niet eenvoudig worden.”