Er zat vandaag een schroefje los bij Max Verstappen, in zijn auto dan wel te verstaan. Daardoor miste hij het begin van de tweede training. Veel kwaad deed het niet, want door de regen bleef de actie op de baan toch beperkt.

“Het is spijtig dat het de hele dag geregend heeft”, zegt Verstappen. “Ik had graag meer tijd op de baan doorgebracht. Maar we hebben toch wat in de regen kunnen rijden en dat voelde goed aan. We hebben er best veel van opgestoken en wellicht komt dat later in het weekend nog van pas.” 

Ook een van zijn monteurs heeft een lesje geleerd, namelijk dat hij beter geen schroefjes kan laten vallen. Bij het sleutelen aan de motor schiet er één los en het duurt even voordat hij is teruggevonden. Verstappen kan toch nog net op tijd naar buiten om op intermediates een tijd neer te zetten voordat het weer harder gaat regenen. 

Hij eindigt op de achtste plaats, op een tiende van zijn teamgenoot Carlos Sainz. “We weten dat we normaal gesproken een goed tempo hebben in de regen”, stelt Verstappen. “Het is altijd plezierig om in deze omstandigheden te rijden. Maar hopelijk kunnen we morgen ook op een droge baan rijden. Ik zal me hoe dan ook prima vermaken op dit geweldige circuit.”  

Sainz had ’s ochtends een primeur door de sessie als snelste af te sluiten. “Het was een goede dag”, zegt hij. “Ook al heeft het de hele dag geregend, heb ik het circuit toch vlot leren kennen en had ik het tempo snel te pakken. Het is een fantastische baan, heel uitdagend, zeker in de regen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en het was natuurlijk erg speciaal om voor het eerst bovenaan de tijdenlijst te staan.”