Max Verstappen is gelukkig met hoe zijn eerste werkdag in Singapore verlopen is. Het ging gedurende de dag steeds beter volgens de Nederlander, die in beide trainingen bij de eerste tien zat.

“Het is voor mij de eerste keer dat ik hier rij, dus ik moest de baan eerst nog leren kennen tijdens de eerste training. Ik ben dus rustig begonnen. Het ging vervolgens steeds beter, dus ik ben blij met de vooruitgang die ik vandaag heb geboekt”, vertelt de Toro Rosso-coureur.

Het doet Verstappen ook goed dat hij de muur geen één keer heeft geraakt en veel kilometers heeft kunnen maken – ‘want dat is altijd belangrijk’ – waardoor hij in de eerste training ook de updates heeft kunnen testen die Toro Rosso heeft meegenomen. Hij reed in VT1 daarbij de zevende tijd.

De tweede sessie begon vervolgens ook goed, bericht Verstappen, die met name gelukkig was over hoe zijn auto het deed op de zachte banden, wat de hardste compound is die Pirelli heeft meegenomen. “Op de super softs kan de balans wel nog wat beter, dus daar gaan we aan werken.”

De zeventienjarige Verstappen moet verder toegeven dat het stratencircuit in Singapore in fysiek opzicht de zwaarste baan op de kalender is. Een probleem is dat echter niet: “Ik heb hard getraind voor ik hier kwam, dus ik kan het wel aan.”

Sainz
Verstappen was zijn teamgenoot Carlos Sainz overigens in beide trainingen te snel af. De Spanjaard moest het met een negende en vijftiende klassering doen. “De eerste training verliep prima. Ik heb de baan leren kennen, waar het ook om ging, maar VT2 verliep helaas niet zonder problemen. Ik raakte de muur bij het uitkomen van bocht vijf en liep daarbij een lekke band op, waardoor ook de vloer van de auto beschadigd raakte.”

“We moesten deze dan ook vervangen, waardoor ik wat tijd heb verloren. Dat maakte het een lastige sessie, maar dit soort dingen kunnen beter op vrijdag gebeuren, dan op zaterdag of zondag”, weet Sainz.