De tweede en laatste testweek is goed begonnen voor Toro Rosso en Max Verstappen. De Nederlander was de meest productieve coureur en werkte zijn hele testprogramma af.

“Het was een hele goede dag! We hebben meer dan genoeg ronden afgelegd en ik denk dat we heel gelukkig mogen zijn”, resumeert Max Verstappen, die de zevende tijd reed, dan ook na een dag waarop ‘alles heel soepel is verlopen’. “We hebben ons hele testprogramma kunnen afwerken, wat altijd positief is, en ook wat onderdelen getest.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 1 March 2016 - Max Verstappen (NLD) Scuderia Toro Rosso.

Een tevreden Max Verstappen blikt terug op zijn voorlaatste testdag.

“Het was al met al dus een erg productieve dag”, vervolgt Verstappen. Van fysieke klachten is geen sprake, ondanks dat hij 144 ronden reed, wat op meer dan twee raceafstanden uitkomt. “Ik voel me goed en kan niet wachten om donderdag weer achter het stuur te kruipen. Dat wordt mijn laatste keer in de STR11 voor we naar Australië gaan.”

Verstappens STR11 werd vanochtend overigens nog officieel gepresenteerd. De auto is vorige week al in gebruik genomen, maar toen nog niet voorzien van de 2016-kleurstelling. Met inmiddels vijf testdagen achter de rug, begint het team de auto steeds beter te begrijpen, vertelt chief engineer Phil Charles. “Na in de ochtend wat aerodynamische componenten te hebben getest, hebben we in de middag aan de set-up gewerkt en long runs gedaan.”

“We zijn daar steeds meer mee bezig, wat enorm helpt bij het leren kennen van de auto. Er is misschien nog wel het één en ander te doen wat de banden betreft, maar we hebben veel geleerd en dat de auto zo betrouwbaar was dat we er 144 rondjes mee hebben kunnen rijden, is een groot pluspunt dat we meenemen van vandaag.”