Max Verstappen leek in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore de grote favoriet voor pole, maar werd toch tweede. Hij vind het jammer, maar is ook tevreden.

Drie tienden moest Verstappen in het beslissende deel van de kwalificatie uiteindelijk toegeven op Sebastian Vettel. “Jammer dat we hem niet op pole konden zetten”, zei de Nederlander direct na afloop.

Vettel zette Verstappen al zijn eerste run in Q3 op achterstand. In de beslissende laatste run slaagde de Red Bull-rijder er niet meer in zijn rondetijd te verbeteren. “Die laatste ronde was niet geweldig”, aldus Verstappen.

‘Behoorlijk blij’
In Q1 en Q2 eindigde Verstappen wel bovenaan de tijdenlijst. Zaterdagmorgen was hij tevens de snelste in de derde vrije training. Ook op vrijdag was Red Bull het te kloppen team. Veelbelovend dus, denkt Verstappen. “We zaten er dichtbij. Ik ben er behoorlijk blij mee”, zei Verstappen over zijn kwalificatieresultaat.

Op het krappe stratencircuit in Singapore ging de zege tot nu toe zeven van de negen keer naar de coureur die van pole startte. Inhalen is moeilijk, weet Verstappen ook, dus hij moet snel zijn slag slaan. “Het zal moeten gebeuren in de eerste ronde.”

Ricciardo is jaloers
Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als derde, een fractie van een seconde achter Verstappen. Die uitslag was een lichte teleurstelling voor de Australiër, die vrijdag nog zei dat Red Bull het GP-weekend hoopte te domineren.

“Ik ben wel een beetje afgunstig”, zei Ricciardo. “Ik moet onze nederlaag accepteren. Maar ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat we morgen voor de zege kunnen gaan.”