*

Verstappen: ‘Maakt niet uit wiens schuld het was’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

29 april 2018 16:52

Verstappen: ‘Maakt niet uit wiens schuld het was’
Sutton Images

Max Verstappen wil na afloop van de race in Bakoe niet zeggen wiens schuld de botsing met Daniel Ricciardo volgens hem was. “Dit is slecht voor het team”, aldus de Red Bull-coureur.

Het ging tien ronden voor de finish fout tussen de teamgenoten. Ricciardo knalde op start/finish achterop Verstappen. Die leek iets naar links te sturen, terwijl Ricciardo precies op dat moment zijn auto aan de binnenkant wilde zetten. “Onder het remmen heb ik niet bewogen”, is het enige inhoudelijke dat Verstappen er tegenover Ziggo Sport over loslaat.

De dubbele uitvalbeurt is vooral dramatisch voor het team, zegt Verstappen. “Het allerergste is dat er zo veel mensen aan de auto werken. Als teamgenoten mag je gewoon niet crashen. Wiens schuld het was, maakt niet uit. Dit mag gewoon niet gebeuren.”

Voor het mis ging, zaten de Red Bulls al een aantal keer dicht bij elkaar. “Je wilt voor die positie vechten”, zegt Verstappen. “We hadden al eens gewheelbanged. Dat kan gebeuren. We reden op de limiet, maar fair. Alleen die laatste actie dan.”

‘Dit is geen goed gevoel’
Ook Ricciardo wil na afloop van de race vooral sorry zeggen tegen het Red Bull-personeel. “Ik heb wat herhalingen gezien, maar ik moet er nog wat meer bekijken. Het oordeel laat ik verder aan de kijkers en de fans. Onze prioriteit is nu excuses aanbieden in plaats van met de beschuldigende vinger wijzen. Dit is geen goed gevoel.”

In de openingsfase van de race hadden de Red Bulls hun kansen op de zege al weggegooid. Ze kwamen tempo tekort en zagen de Mercedessen en Ferrari’s snel wegrijden. “Ik had geen grip, echt een drama”, aldus Verstappen. “En toen ik na de herstart Daniel had ingehaald, liep de accu ook helemaal leeg.” Later kwam er alsnog temperatuur in de banden. “Toen lagen we alleen al een pitstop achter.”