Hij wist gisteren al dat de vijfde of vierde plek het hoogst haalbare zou zijn. Max Verstappen heeft het maximale gedaan in Rusland en reed vanaf de negende plek aan de start naar positie vier aan de finish.

Lees ook: Hamilton wint in Rusland na drama bij Ferrari

Naar voren rijden was vooraf het devies voor Verstappen, met zijn vizier gericht op een vijfde plek. Daarvoor moest hij wel eerst wat collega-coureurs verschalken, wat al begon bij de start. “We kwamen overal goed doorheen”, licht hij toe voor de camera van Ziggo Sport. “Het zat een beetje vast in bocht twee, maar voor de rest was het wel oké.” 

Daarna was het een kwestie van opklimmen naar voren en de race uitrijden. “De bandenslijtage was laag hier. Na de pitstop hoefde ik enkel nog maar de wagen thuis te brengen, vertelt Verstappen aan de pers, waaronder FORMULE 1. “Ik wilde het best mogelijke resultaat behalen, wat vierde was”, licht hij zijn doel voor vandaag toe.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Derde team
De concurrentie was dit weekend simpelweg te sterk voor Red Bull. “We waren hier het derde team, dat hadden we ook verwacht”, legt hij uit. “We konden Mercedes en Ferrari niet aanvallen, want ze pushten te hard en omdat de slijtage hier laag is hadden ze daar geen last van”, aldus Verstappen.

De race werd gekarakteriseerd door verschillende (virtuele) safety cars. Waar het Mercedes de overwinning bracht, kon Verstappen er niet van profiteren. “Ik lag al vijfde op dat moment en dat werd vierde natuurlijk, omdat er mensen waren uitgevallen”, doelt hij op de uitvalbeurt van Sebastian Vettel. “Voor mij maakte die safety car weinig uit.” 

Foto: Motorsport images.