Max Verstappen begint vrijdag aan zijn tweede Grand Prix-weekend. De temperaturen zullen in Maleisië een stuk hoger liggen dan in Australië, maar daar maakt de jonge Toro Rosso-coureur zich geen zorgen over.

Verstappen heeft zich goed voorbereid op de race in Maleisië, die vanwege de hoge temperatuur en luchtvochtigheid steevast een uitputtingsslag is. “Ik weet dat het een warm en zweterig weekend gaat worden”, zegt de Nederlander. “Maar ik heb speciaal op de hitte getraind, en dat ging goed. Ik weet zeker dat ik daar veel aan zal hebben.”

Verstappen heeft het Sepang International Circuit, waarop de Grand Prix wordt verreden, al eens bezocht. “Toen mijn vader nog racete ben ik er een keer geweest,” vertelt hij. Gereden heeft de jongeling er nog nooit, maar hij weet wel ongeveer wat hem te wachten staat: “Ik heb filmpjes bekeken van toen mijn vader op Sepang reed, en het circuit ziet er cool uit.”

Sainz

Verstappens collega Carlos Sainz koestert ook zo zijn herinneringen aan Sepang. “Ik reed er in een Formule BMW mijn eerste wedstrijd in een eenzitter”, weet de Spanjaard nog. “Dat weekend was erg leuk, want ik werd tweede.”

Sainz heeft daarna nog vaker geracet in Maleisië, en ook hem zijn de weersomstandigheden bijgebleven. “Rond deze tijd van het jaar is het er erg warm en vochtig, wat het erg zwaar maakt voor de coureurs”, zegt hij. “Mijn conditie zal goed op de proef worden gesteld. Het wordt een interessant weekend.”