*

Verstappen, Norris en Van Buren aan de start in simrace 12 Uur van Bathurst

Daan de Geus

Daan de Geus

8 februari 2019 11:05

Verstappen, Norris en Van Buren aan de start in simrace 12 Uur van Bathurst
Motorsport Images

Formule 1-coureurs Max Verstappen en Lando Norris staan zaterdag – met Nick Catsburg als teamgenoot – voor Team Redline aan de start van een virtuele variant van de 12 Uur van Bathurst. McLaren-simcoureur Rudy van Buren en V8 Supercar-grootheid Shane van Gisbergen doen ook voor Team Redline mee aan de simrace.

Verstappen en Norris hebben behalve Catsburg ook de Nederlandse simspecialist Atze Kerkhof als teamgenoot bij Team Redline, dat nog een tweede entry heeft met een equipe bestaande uit Van Buren en de Nieuw-Zeelander Van Gisbergen en Australiërs Justin Ruggier en Ben Cornett. Er wordt geracet in iRacing.

Team Redline doet met BMW Z4 GT3-bolides mee aan de 12 uur durende simulatorendurance-race, waarin ook andere GT3-bolides zoals onder meer de McLaren MP4-12C, Ferrari 488 en Porsche 911 aan de start staan. Er wordt gereden op het befaamde Australische Mount Panorama-circuit.

Van Burens team heeft dus een virtueel thuisvoordeel, met twee Australiërs in de gelederen en Van Gisbergen die meerdere malen in het echt in de V8 Supercars en GT-racerij op het podium heeft gestaan in Bathurst. Ook Catsburg kent het circuit: hij stond vorig weekend aan de start in de echte 12 Uur van Bathurst, al viel hij al vroeg uit.

De Bathurst erace is te zien via de iRacing website. Daar is ook het tijdschema te vinden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.