Max Verstappen heeft naar eigen zeggen een nuttige openingsdag achter de rug in Australië, ondanks dat hij in de tweede vrije training niet veel kon rijden door een technisch probleem met zijn Toro Rosso.

In de eerste training zat Verstappen bij de eerste tien, met een zesde tijd. Zijn achterstand op snelste man Nico Rosberg bedroeg anderhalve seconde, terwijl Verstappen een halve tiende langzamer was dan teamgenoot Carlos Sainz, die de vierde tijd liet noteren.

Over de eerste sessie is Verstappen zeer tevreden: “Ik heb veel rondjes kunnen rijden en daardoor aan de baan kunnen wennen, wat fijn was. Het was een nuttige training waarin ik de auto weer wat beter heb leren kennen, terwijl ik daarbij geen fouten heb gemaakt, wat uiteraard ook positief is.”

“In de middag heb ik daarentegen door een probleem met de accu van het ERS helaas niet veel tijd op de baan kunnen doorbrengen”, zegt de jonge Nederlander over die sessie, waarin hij – na in VT1 31 rondjes te hebben gereden – nog maar zes verdere rondjes om Albert Park heen wist af te leggen.

“Het team heeft uiteraard haar uiterste best gedaan dit probleem op te lossen, maar er was helaas net niet genoeg tijd”, vertelt Verstappen. “Het was niet de beste manier om mijn dag te beëindigen, maar als we alle verzamelde informatie goed bestuderen en zaterdag een productieve slottraining afwerken, dan kan ik een goede eerste kwalificatie rijden”, besluit hij optimistisch.

Sainz
Teamgenoot Carlos Sainz, voor wie het eveneens zijn debuutweekend is, vond geen problemen op zijn pad. “Ik ben blij met hoe het ging, dit was een goede eerste dag”, resumeert de Spanjaard. “Ik heb veel kilometers gemaakt, wat als rookie op een onbekend circuit natuurlijk erg fijn is.”

“Ik voel me goed achter het stuur en heb van de training genoten. Het doel is nu om gedurende de rest van het weekend steeds beter te worden”, aldus Sainz, die de tweede training op de zevende plek afsloot.