In Australië was hij nog vijfde in de kwalificatie, in Bahrein moet Max Verstappen het met P10 doen. Ontevreden is hij echter niet: “Dit is een goed resultaat.”

Dat vertelt Verstappen in de eerste plaats op zijn eigen website. “Je wilt natuurlijk altijd wat verder naar voren staan, maar voor deze baan is dit een goed resultaat.”

“Het is niet een baan waarop de auto heel sterk is”, vult Verstappen namelijk aan. “Om zo dichtbij Q3 te komen, is dus goed”, vertelt de coureur die ‘geen banden meer had’ om aan het eind van Q2 nog een keer naar buiten te gaan.

Verstappen geeft wel toe dat hij graag nog een run had gedaan. “In Q2 is het altijd lastig inschatten waar je terecht wil komen. Uiteindelijk sta je liever negende dan tiende, maar ik denk dat we ons gelukkig mogen prijzen.”

Wat een voordeel is van als negende of tiende finishen, in tegenstelling tot net Q3 halen en daarin achtste worden, is dat in Q2 geëlimineerd worden recht geeft op vrije bandenkeuze voor de start van de race.

Voor de race van zondag in Bahrein is dat een voordeel, stipt Verstappen aan tegenover Ziggo: “Dat is wel lekker voor ons en is ook waar we ons hier op hebben gericht. De kwalificatie was minder belangrijk voor ons.”

De strategie hangt volgens de Toro Rosso-rijder verder af van het weer en ‘de jongens om ons heen’. Op zijn site vertelt Verstappen ‘de blik naar voren’ te willen richten: “Zeker na Melbourne is dat waar we willen zijn.”

“We zullen daarbij wel goed op de banden moeten passen”, weet Verstappen, die vertelt dat zijn team daarom met oog op de race in de eerste plaats qua bandenselectie niet zoveel superzachte bandencompounds heeft geselecteerd.

De race zelf, zo verwacht Verstappen, wordt hoe dan ook ‘een moeilijke’. “In VT3 kon ik de racesimulatie die ik wilde doen niet afmaken. Het wordt dus afwachten waar we staan.”

Sainz
Teamgenoot Carlos Sainz eindigde één plekje achter Verstappen, met een rondetijd die vier honderdsten trager was. “Ik denk dat we het vandaag redelijk hebben gedaan”, constateert de Spanjaard.

“Gezien de hoeveelheid supersofts die we hebben, wisten we al dat het moeilijk zou worden Q3 te halen. We hebben toch nog een goed rondje kunnen rijden, al baal ik er een beetje van dat mijn ronde in Q1 sneller was dan die in Q2.”

Volgens Sainz is Toro Rosso hoe dan ook snel in Bahrein en heeft het ‘een goede kans’ zondag punten te scoren. “We hebben daarnaast wat interessante opties qua bandenkeuze, dus ik heb wel zin in de race!”