Max Verstappen heeft benadrukt dat er geen kwaad bloed is tussen hem en zijn race engineer. Tijdens de kwalificatie waren de twee het bepaald niet met elkaar eens, maar volgens Verstappen is dat allemaal weer koek en ei.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België had Verstappen een beetje onenigheid met zijn race-engineer Gianpiero Lambiase. Verstappen was bepaald niet tevreden met zijn tiende plek in Q2 en liet dat over de radio duidelijk merken. Lambiase riep Verstappen wat terug. Later zat het allemaal wel weer goed tussen de beide mannen, aangezien ze er vrolijk over grapten nadat Verstappen alsnog de snelste tijd had gezet.

In de persconferentie na de kwalificatie werd Verstappen gevraagd of dit vaker voorkomt. Verstappen kon er wel om lachen. “Het gebeurt soms wel ja. Dat haalt de uitzending meestal niet. We kunnen allebei nogal direct zijn en nogal geëmotioneerd. Maar we praten het achteraf altijd uit. We kunnen elkaar blind vertrouwen Het zit dus wel goed tussen ons.”

Op de vraag wie van de twee nou fout zat, antwoordde de Nederlander wat meer ontwijkend. “Dat is niet iets wat ik hier nu ga zeggen, daar heb ik het straks met hem wel over.”

Zie hieronder het bewuste fragment en daaronder een kort gesprek hierover van Max Verstappen met een collega van Viaplay.

De Grand Prix van Nederland komt eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Pre-order alvast jouw exemplaar van de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij op 3 augustus verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!