Max Verstappen baalt van zijn resultaat in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander werd zesde, nadat hij zich in zijn laatste run niet meer had kunnen verbeteren.

Dat kwam volgens Verstappen doordat Williams-coureur Felipe Massa hem blokkeerde, terwijl hij net zijn vliegende ronde in wilde rijden. “Massa kwam er in de laatste bocht vol voorbij vliegen”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. “Ik moest  heel langzaam rijden om een gat te laten vallen. Dan worden de banden heel koud. Enorm klote.”

Tot dat moment verliep Verstappens kwalificatie goed. In elke sessie – zelfs in zijn eerste run in Q3 – was hij sneller dan Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo. Ricciardo start zondag echter alsnog twee plekken boven hem. “Balen dat het goed loopt tot je in de laatste run, waar het er echt om gaat, genaaid wordt. Maar dat hoort erbij”, zegt Verstappen.

Het gat met de Ferrari van Kimi Räikkönen, die één plek voor Verstappen vijfde werd, was iets meer dan een tiende van een seconde. Verstappen denkt dat hij de Fin in de race misschien wel kan uitdagen. “We zijn niet snel genoeg om echt iets te doen tegen Mercedes, maar ten opzichte van Ferrari zijn onze kansen niet verkeerd.”