*

Verstappen pakt weer een prijs

Daan de Geus

Daan de Geus

7 december 2015 08:49

Verstappen pakt weer een prijs
Racepictures

Max Verstappen heeft nog een beker gewonnen voor in zijn prijzenkast: de Nederlander werd zondagavond tijdens de Autosport Awards uitgeroepen tot rookie van het jaar.

Verstappen debuteerde afgelopen maart op zeventienjarige leeftijd in de Formule 1 en scoorde in zijn eerste jaar in de sport – mede dankzij twee knappe vierde plaatsen – 49 punten, waarmee hij als twaalfde in het WK finishte voor Toro Rosso.

Tijdens de Autosport Awards werd de inmiddels achttienjarige Verstappen geprezen voor zijn resultaten én zijn aanvallende manier van rijden. Over zijn rijstijl was Verstappen kort, maar duidelijk: “Het is lastig uit te leggen hoe ik mijn inhaalacties maak, maar als ik een gaatje zie, ga ik er gewoon voor.”

Verstappen ontving de rookie of the year-prijs uit handen van oud-Formule 1-coureur Martin Brundle, die thans commentator is en vol lof was over de Nederlander. “Max zorgde voor spektakel op de baan en heeft ons dit jaar echt iets gegeven om over te spreken.”

“Ik geloof dat ik eerder heb gezegd dat Max voor z’n twintigste wereldkampioen zou kunnen zijn, maar misschien moet ik dat naar beneden bijstellen. Ik ben erg onder de indruk van Max, en dan met name door hoe zelfverzekerd hij is”, aldus Brundle.

Verstappen viel afgelopen vrijdag ook al in de prijzen tijdens het FIA-gala. De Nederlander kon tijdens het prijzenfeest van de internationale autosportbond drie prijzen ophalen: die voor rookie van het jaar, inhaalactie van het jaar en persoonlijkheid van het jaar.

Foto: Verstappen tijdens het FIA-gala.

Lees meer over

Toro Rosso Verstappen