Ja, hij had het ook ergens gelezen of gehoord. Maar Nico Rosbergs kritiek op Max Verstappen dat hij afgelopen zondag in Spa bij het startincident met Kimi Räikkönen weer ‘de oude en te agressief was’, pareert hij krachtig. “Het boeit me weinig wat hij zegt.”

Vier dagen na de voor hem zo korte voorstelling in de Ardennen, maakt Verstappen zich op voor de volgende klus. In Monza, op de snelste baan van de kalender. Natuurlijk is het druk bij zijn mediasessie, al laat de geluidsinstallatie (opnieuw) te wensen over. “Ik verwacht dat de nieuwe motor van Honda het beter gaat doen dan de geluidsinstallatie”, grapt hij. “Moet wel lukken, denk ik.”

Lees ook: Verstappen stapt uit na touché met Räikkönen: ‘Het was snel over’

Minder vleiend is hij over Nico Rosberg, voormalig wereldkampioen, stadgenoot in Monte-Carlo en na de GP’s tegenwoordig analytisch op zijn podcast en YouTube-kanaal. De Duitser spaarde Verstappen na de Belgische GP niet. “Verstappen was weer de oude, echt veel te agressief. Ik begrijp ook niet waarom hij vol gas bleef doorrijden terwijl zijn auto kapot was”, zei de Duitser, die volgens de Nederlander ‘een beetje de nieuwe Villeneuve is’. “Al is die wat bijgedraaid.”

De kritiek van Rosberg was Verstappen ook ter ore gekomen. “Maar het boeit me heel weinig wat hij in zijn podcast of op zijn kanaal zegt”, verduidelijkt hij. “Het lijkt alsof Rosberg steeds een tegendraadse mening wil geven. Misschien wil hij zo kijkers trekken?”

Het is niet de eerste keer dat de wereldkampioen van 2016 de Nederlander onder vuur neemt. Eerder betichtte hij Verstappen ook van overdreven ‘narcistisch gedrag’. “Dat vond ik heel extreem”, meent Verstappen, die in Monza vanwege een motorwissel in het achterveld moet starten. “Hij heeft geen uitstraling, daarom komt hij niet aan de bak. Ik weet niet wat hij precies wil”, zo vervolgt Verstappen, “kijkers trekken, geld verdienen?” Als het om centen draait, had Rosberg volgens Verstappen beter kunnen blijven racen. “Daar kun je meer mee verdienen dan met YouTube.”

Veel meer woorden wil hij er eigenlijk niet aan vuil maken. De aanvaring met Räikkönen was in zijn optiek een race-incident. Basta. “Ik weet heel goed waar ik zat, het was gewoon een ongelukkig moment. Ik denk dat Kimi mij daar niet had verwacht. Kijk, ik kwam niet blokkerend aan: dan kun je straf verwachten. Maar hij wist niet dat ik daar zat. Dat hoorde je ook op de radio.”

Lees ook: Räikkönen rustig na incident met Verstappen: ‘Reed ineens op twee wielen’

De wedstrijdjury verspilde er in elk geval geen tijd en moeite aan. Verstappen vindt dat er tegenwoordig iets minder snel gestraft in de lijf-aan-lijf gevechten. “Al gaan ze dat natuurlijk niet zeggen. Maar als je ziet wat voor acties er zijn geweest, dan kun je zeggen dat ze iets meer toelaten. Ik vind het prima.”