*

Verstappen pessimistisch over zegekansen in 2018: ‘Maar je weet maar nooit’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

19 september 2018 15:11

Verstappen pessimistisch over zegekansen in 2018: ‘Maar je weet maar nooit’
Red Bull

Na veel pech vocht Max Verstappen zich vorig jaar terug in de tweede seizoenshelft. Met overmacht won hij de races in Maleisië en Mexico. Maleisië is inmiddels van de kalender verdwenen en een herhaling van Mexico zal dit seizoen ook lastig worden, verwacht Verstappen. “Maar je weet maar nooit.”

Het verhaal rond Red Bulls RB14 is bekend: door een gebrek aan motorvermogen komt het team op veel circuits tekort op Mercedes en Ferrari. De kansen op overwinningen zijn daarom schaars dit jaar. Red Bull zag Singapore als de beste mogelijkheid om een race te winnen in de tweede seizoenshelft, aangezien het een stratencircuit is, maar een tweede plaats bleek voor Verstappen het maximaal haalbare.

Tijdens de race in Singapore zat de overwinning er geen moment in, volgens Verstappen. “Je kon niet inhalen, het was onmogelijk. Je kon in de eerste stint zien dat je niet dichtbij kon komen als je pushte, want je volgt dan gewoon een trein. Je moet gewoon je eigen race rijden en op de banden letten. Dat heb ik gedaan, waardoor we de overcut konden doen en dat werkte geweldig. Toen ik weer tweede reed, wist ik dat ik Lewis gewoon moest proberen te volgen en moest uitrijden.”

Verstappen won de Grand Prix van Mexico in 2017, maar verwacht dit jaar geen herhaling.

Ook in de resterende races lijkt de kans op een overwinning klein. “Als ik nu vooruit kijk, weet ik eigenlijk niet welk circuit net zo goed is voor ons”, aldus Verstappen na de race. “Misschien Mexico een beetje, maar daar verliezen we veel op het rechte stuk. Ik verwacht daarom niet dat het zoals vorig jaar verloopt, al weet je het maar nooit. Je moet altijd positief blijven en er zijn als er iets gebeurt”, verwijst hij naar malheur bij Mercedes of Ferrari.

Bij de eerstvolgende Grand Prix in Rusland zal Verstappen zich in ieder geval naar voren moeten vechten voor een goed resultaat. De Nederlander krijgt waarschijnlijk een gridstraf vanwege een nieuwe motor. “Ik heb nog niks gehoord, maar dat zal het normaal gesproken wel zijn, ja”, vertelde hij maandag in Peptalk. 

Lees meer over

Verstappen