Max Verstappen kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste trainingsdag in Sjanghai. Na de tiende tijd in de ochtendsessie, klom hij in de tweede training op naar de zesde plaats. Hij hoefde alleen de Ferrari’s, Mercedessen en Daniel Ricciardo voor zich te dulden. 

“Het ging redelijk”, meldt Verstappen na afloop van de trainingen op zijn website Verstappen.nl. “De balans van de auto was in de tweede training beter dan in de eerste, dus dat is positief. Vooral de stap van de medium banden naar de superzachte banden is best groot. Om daar meteen een goede ronde op te rijden was lastig, maar het zag er goed uit.”

Verstappen wil er nog geen conclusies aan verbinden voor de kwalificatie en de race. “Ik verwacht dat het morgen tijdens de kwalificatie zal gaan regenen, dus ik ben benieuwd. In de lange runs gaat de auto best goed. Het veld zit dicht op elkaar, maar ik ben redelijk tevreden.”

Ook zijn teamgenoot Carlos Sainz is gelukkig met zijn zevende en achtste tijd. “Het was een soepele vrijdag”, zegt hij. “We hebben het volledige programma kunnen afwerken, ondanks de rode vlaggen die de eerste training verstoorden. Het wordt een uitdagende race voor iedereen, maar ik kijk uit naar de rest van het weekend en met name de kwalificatie in de oude stijl.”