In Melbourne liep de race voor Max Verstappen uit op een teleurstelling, maar in Bahrein klopte alles wel. De Limburger is zeer tevreden met zijn zesde plaats.

Dankzij een afwijkende strategie (lange derde stint op medium-banden) en een paar fijne inhaalacties had Verstappen zijn tiende startplek al snel ingeruild voor een stek stevig in de top-zes. Even leek een vierde of een vijfde plaats mogelijk, maar elf ronden voor de finish moest de Toro Rosso-coureur nog een laatste keer naar binnen.

“Het was een toprace”, zegt Verstappen na afloop tegen verstappen.nl. “De banden werkten goed, de auto lag lekker en de pitstops en de strategie waren super.” Ook met zijn inhaalacties is de Nederlander tevreden, al vindt hij het jammer dat hij op het einde Romain Grosjean net niet te pakken kreeg.

Verstappens acht punten – hij stijgt ermee naar de achtste plek in het WK – zijn de eerste ooit voor Toro Rosso in Bahrein. “Geweldig om hier als zesde te eindigen, terwijl dit circuit ons eigenlijk niet ligt. Het ging veel beter dan we voor het weekend verwacht hadden.”

Sainz valt uit
Verstappens teamgenoot Carlos Sainz kon zijn negende plek in Melbourne geen mooi vervolg geven. In de tweede ronde knalde Sergio Pérez tegen zijn Toro Rosso aan en dat leverde Sainz een lekke band op. Hij moest naar de pits, en liep een ronde achterstand op. Vanuit die verloren positie stuurde de Spanjaard vervolgens in de 29e ronde zijn STR11 de pitbox in.

“Zo jammer dat ik ben uitgevallen”, aldus een teleurgestelde Sainz. “Het zag er echt naar uit dat we punten konden halen. Maar alle hoop vervloog door dat ongeluk in het begin van de race.” Hoop heeft Sainz nog wel voor de volgende Grand Prix. “We komen sterk terug in China. We weten dat we een goede auto hebben en dat we snel kunnen zijn.”