*

Verstappen rijdt derde tijd in eerste training

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 juli 2017 11:43

Verstappen rijdt derde tijd in eerste training

Max Verstappen is als derde geëindigd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Red Bull-coureur hoefde op Silverstone alleen de Mercedessen voor zich te dulden.

Verstappen reed zijn snelste ronde van 1:29,604 met nog ongeveer twintig minuten op de klok. Teamgenoot Daniel Ricciardo slaagde er daarna niet meer in die tijd nog te verbeteren. De Australiër moest vier tienden van een seconde toegeven op Verstappen.

Mercedes was nog wel duidelijk een maatje te groot voor Verstappens RB13. Valtteri Bottas beëindigde de sessie als snelste, en perste er een ronde uit die bijna een halve seconde sneller was dan die van Verstappen. Dat deed de Fin bovendien op de soft-banden, terwijl Verstappen zijn toptijd neerzette op de supersofts, banden die normaal gesproken sneller zijn.

In totaal reed Verstappen 26 ronden. Hij stuitte niet op mechanische problemen. Naast de supersofts probeerde de Nederlander ook de soft-banden uit. Dat deed hij in het eerste half uur van de training, waarna hij een tijd in de pitbox stond. De medium-bandensoort, waarvan Verstappen één set bij zich heeft, bewaarde hij nog.