Aan gretigheid bij Max Verstappen geen gebrek in Abu Dhabi: de drievoudig wereldkampioen wilde een jaar vol records graag afsluiten met zijn negentiende winst. Aldus geschiedde. “Een mooi einde van een ongelooflijk seizoen.”

Verstappen sloot zondag in Abu Dhabi het jaar af met een overwinning in stijl: dominant, subliem, foutloos. “Maar het was ook best emotioneel”, gaf de Nederlander na afloop in een eerste reactie aan. “De in-lap is bijzonder, dat is dan toch de laatste keer dat ik in een auto rijd die me zoveel gegeven heeft dit seizoen. Ik ben trots op het team, ben dankbaar. Een mooi einde van een ongelooflijk seizoen.”

Of zoiets te evenaren valt, is maar zeer de vraag. Dat weet ook Verstappen, die zijn dank voor dit jaar nog maar eens uitsprak richting iedereen binnen Red Bull. “Het zal echt lastig worden zo’n jaar nog eens te herhalen. Maar goed, wij zullen hard werken om ook komend seizoen een competitieve auto te hebben. De rest zal ons willen verslaan, maar wij zullen klaar zijn voor een mooi gevecht.”

Nog eenmaal wierp hij een blik op de RB19. “Een beetje emotioneel was het wel, die in-lap. Dan rijd je nog eenmaal in de auto die je zoveel gegeven heeft. Dat is bijzonder.”

Lees hier alles terug over de Grand Prix van Abu Dhabi


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten