*

Nieuws

Verstappen tevreden met ‘maximaal haalbare’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

3 jaar geleden

Verstappen tevreden met ‘maximaal haalbare’

Max Verstappen slaagde er, in tegenstelling tot teamgenoot Carlos Sainz, niet in om Q3 te bereiken. Desondanks is hij tevreden, omdat er naar eigen zeggen niet veel meer in had gezeten.

Het hele weekend was Max Verstappen in geen enkele training terug te vinden in de top tien, dus het behalen van Q3 was op voorhand geen vanzelfsprekendheid. Met de elfde plaats kwam de Toro Rosso-coureur nog heel dichtbij, ware het niet dat hij in de slotseconden van Q2 uit de top tien werd gekegeld door teamgenoot Carlos Sainz.

“Het was niet de beste dag van het jaar, maar we mogen tevreden zijn met het resultaat”, laat Verstappen na afloop van de kwalificatie optekenen. “Ik denk dat er niet heel veel meer in de auto zat. Al mijn ronden waren gewoon goed te noemen, met uitzondering van de laatste ronde in Q2. Tijdens mijn outlap werd ik gehinderd in mijn gebruikelijke voorbereidingen, waardoor ik temperatuur verloor in de banden en daarmee het vertrouwen om de eerste bocht echt aan te vallen. Dat heeft me anderhalve tiende van een seconde gekost.”

“Maar uiteindelijk mogen we niet ontevreden zijn met P11. Het is een prima uitgangspunt om me morgen een weg naar voren te knokken, waarbij het kan helpen dat ik de eerste ben op nieuwe banden. Onze racepace is volgens mij in orde, dus ik kijk uit naar wat wel eens een interessante race kan gaan worden.”

Sainz
Eén plekje verder naar voren vinden we dus de naam van Carlos Sainz terug. De Spanjaard is opgetogen met zijn plekje in de top tien, zeker na de moeizaam verlopen vrijdag: “Ik kon een probleemloze zaterdag prima gebruiken. Ik heb gedurende de dag het vertrouwen in de auto hervonden en de auto naar wens af weten te stellen.”

Sainz spreekt ondanks een prima derde vrije training van een ‘lastige kwalificatie’, omdat hij op vrijdag door motorproblemen nog niet had kunnen rijden na zonsondergang. “Ik moest wennen aan de nieuwe omstandigheden, maar het was belangrijk dat we een goede kwalificatie afwerkten en ik mag uiteindelijk heel tevreden zijn met de tiende plaats. Ik bleef rustig en sloeg toe op het moment dat het moest. Het was niet makkelijk, maar we zijn erin geslaagd en dat voelt erg goed.”