Max Verstappen heeft in de Grand Prix van de Verenigde Staten de finish niet gehaald. Door een versnellingsbakprobleem moest de Red Bull-coureur voortijdig opgeven.

In de dertigste ronde gaf Verstappens versnellingsbak de geest bij het oprijden van het back straight van het Circuit of the Americas. Zelf vermoedde Verstappen nog dat er iets met zijn motor aan de hand was, terwijl hij nog een stukje door reed, om zijn RB12 uiteindelijk langs de baan te parkeren.

Het is voor Verstappen zijn derde uitvalbeurt van het seizoen. Eerder ging zijn Toro Rosso stuk in Sotsji, en crashte de Nederlander in de vangrail in Monaco.

Misverstand
Op het moment dat Verstappen uitviel, lag hij op de zesde plek. Een paar ronden eerder had de negentienjarige coureur nog plekken verloren, toen hij door een misverstand de pits en reed voor zijn tweede pitstop terwijl de pitcrew nog niet klaar stond.

Daarvoor reed Verstappen op de vierde positie. Van die plaats was hij de race ook begonnen. Bij de start zakte Verstappen een plek terug. Hij werd ingehaald door Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, en bijna ook door diens teamgenoot Sebastian Vettel.

Snedig antwoord
Na zijn eerste pitstop had Verstappen de snelheid er goed in zitten. Hij pakte Räikkönen terug en reed ook naar Nico Rosberg toe. Verstappen naderde de Mercedes-coureur tot op enkele tienden, maar kwam hem niet voorbij. Red Bull vroeg Verstappen banden te sparen door niet te dicht achter Rosberg te rijden. Daarop had hij zijn antwoord klaar: “Ik ben hier niet om vierde te worden.”

Verstappens uitvalbeurt betekent dat het een stuk lastiger voor hem wordt om de vierde plaats in het WK te veroveren. Voorafgaand aan de race had hij daar nog vijf punten voor nodig. Nu loopt de concurrentie waarschijnlijk op de Nederlander uit.