Max Verstappen verheugt zich op zijn terugkeer naar Brazilië. De Nederlander reed in 2014 al een vrije training op het Autódromo José Carlos Pace en schaart het circuit onder zijn favorieten.

Dat vertelt Verstappen in de vooruitblik van zijn team Toro Rosso. “Ik heb echt heel veel zin om weer naar Brazilië te gaan. Ik heb erg genoten van de vrije training die ik er in 2014 reed. Het was pas de derde keer dat ik in VT1 in actie kwam, maar ik weet nog goed dat ik er met veel meer vertrouwen rondreed dan tijdens de eerste twee vrije trainingen, in Japan en Amerika.”

Verstappen maakte vorig jaar ook zeker indruk in de eerste vrije training op Interlagos: hij kreeg de zesde tijd op de klokken en viel op met zijn spectaculaire rijstijl, door onder meer een volle drift op snelheid maken door zijn auto goed op te vangen toen deze begon te glijden.

Na zijn optreden in 2014 is het circuit in São Paulo één van Verstappens favoriete circuits geworden, meldt hij. “Het is ook een speciale baan, omdat we linksom rijden, wat het een extra uitdaging maakt.” De baan ligt Verstappens Toro Rosso STR10 vanwege het lange rechte stuk wellicht niet per se geweldig, zo denkt hij. “Maar ik denk wel dat het circuit ons beter zal liggen dan de baan in Mexico.”

Dat is ook goed, weet hij, want het als zevende geklasseerde Toro Rosso wil nog klimmen in het constructeurskampioenschap. “We staan maar zes punten achter Lotus, dus we moeten het gat in Brazilië wat verder zien te verkleinen zodat we om de zesde plek in het WK kunnen blijven vechten.”

Verstappens teamgenoot Carlos Sainz heeft nog niet eerder in het echt op Interlagos gereden en kent de baan alleen uit de simulator. “Het ziet eruit als een interessant circuit en ik kan niet wachten om er in het echt te rijden en de hoogteverschillen mee te maken en door de ‘Senna S’ te gaan”, blikt ook hij met enthousiasme vooruit.