Max Verstappen kijkt tevreden terug op zijn eerste trainingsdag in België. De Nederlander klokte in de eerste sessie de zevende tijd en besloot de dag met de dertiende tijd.

Verstapppen spreekt van een goede dag. “Het is altijd genieten om op dit circuit te rijden”, vertelt hij. “Dit was voor het eerst dat ik hier reed in een Formule 1-auto en dat was toch wel wat uitdagender dan in een Formule 3-auto. Ik heb langzaamaan mijn vertrouwen opgebouwd en aan het eind van de eerste training voelde het geweldig aan.” 

“Ik ben blij met hoe de dag is gegaan”, vervolgt Verstappen. “Natuurlijk valt er nog wel iets te verbeteren aan de balans, maar het uitgangspunt is zeker niet slecht. In de tweede training had ik weinig vrije rondjes, maar de auto gedroeg zich uitstekend en ik denk dat we ons tempo kunnen blijven verbeteren. Ik kijk dus al uit naar morgen.”

Spijtig genoeg moet Verstappen voor de race wel een nieuwe motor later monteren, wat betekent dat hij tien startplaatsen zal moeten inleveren. 

Teamgenoot Carlos Sainz eindigde eerst een plekje achter Verstappen en bleef hem ’s middags nipt voor. Ook voor hem was het zijn eerste ervaring in een Formule 1-auto op Spa.

“Ik heb ervan genoten”, zegt hij. “Het is sowieso geweldig om weer in de auto te zitten en dat het dan op Spa is maakte het nog specialer. We weten dat dit niet het beste circuit voor onze auto is, maar toch is de dag soepel verlopen. Zelfs al zorgden de rode vlaggen ervoor dat we wat minder kennis hebben kunnen vergaren over de lange runs.”