Max Verstappen reist vol vertrouwen af naar Hongarije. De Toro Rosso-coureur denkt dat het wel eens een van zijn beste races van het jaar kan worden.

Verstappen kent de Hungaroring van vorig jaar, toen hij er in de Formule 3 reed. Het was niet zijn meest gelukkige weekend, met een uitvalbeurt, een zestiende plaats en de vierde plek in de slotrace. Desondanks ziet hij het komend Grand Prix-weekend met vertrouwen tegemoet. 

“Ik kijk ernaar uit er met een Formule 1-auto te rijden”, vertelt Verstappen. “Het is een beetje een Mickey Mouse-baantje. Maar dat past wel bij onze auto. Het zou wel eens een van onze beste races van het seizoen kunnen worden. De sleutel ligt in de kwalificatie, want tijdens de race zal het zoals altijd moeilijk zijn om in te halen. Maar ik zal natuurlijk iedere kans proberen te grijpen.” 

Verstappen noemt Budapest een van de leukste steden die hij tot nu toe heeft bezocht, maar benadrukt dat hij liever tijd doorbrengt op het circuit. Hij kijkt minder uit naar de zomerstop die volgt op de Grand Prix van Hongarije. “Ik zou liever nog drie races rijden dan drie weken vrij zijn.” 

Teamgenoot Carlos Sainz kent de Hungaroring ook uit de juniorklasses en komt er graag terug. “Dit kan zeker een baan zijn waar we leuke dingen kunnen laten zien. Door de bochtige aard van het circuit, kun je nergens echt ontspannen. De hoge temperaturen maken het een fysieke uitdaging, dus ik heb hard getraind in warme omstandigheden.”