*

Nieuws

Verstappen: ‘We maken ons nog geen zorgen’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 jaar geleden

Verstappen: ‘We maken ons nog geen zorgen’

Max Verstappen sloot beide vrijdagtrainingen in Abu Dhabi buiten de toptien af, maar hij en zijn team Toro Rosso maken zich nog geen zorgen: “Als alles op z’n plek valt, zijn we al een heel eind.”

Dat stelt de Nederlander na afloop van de tweede vrije training, waarin hij op de dertiende plek finishte, één plaatsje lager dan hij daarvoor in VT1 had gedaan. Gelijk vanaf de eerste training liep het volgens Verstappen desondanks aardig: “VT1 was een goed begin van dit weekend”, verklaart hij zelfs. “We hebben daarin namelijk veel nuttigs over de auto en het circuit geleerd, terwijl we ook goed werk aan de balans van de auto hebben gedaan.”

“Met de posities waarop we zijn geëindigd, zijn we natuurlijk niet gelukkig, maar we maken ons nog geen zorgen. In Brazilië begonnen we ook zo en waren we uiteindelijk ook competitief”, vertelt de achttienjarige, die constateert dat het gedurende VT2 al ‘de goede kant’ op ging met het afstellen van de auto: “Als alles op z’n plek valt, na de hand van wat we vandaag hebben geleerd, zijn we dus al een heel eind”, besluit hij.

Waar het weekend in Abu Dhabi voor Verstappen naar eigen zeggen goed begon, daar had teamgenoot Carlos Sainz weer eens pech. Hij had in de eerste training met ‘enkele problemen’ te maken, waarna het in VT2 echt mis ging: “Halverwege de sessie schakelde de motor zichzelf ineens uit.”

Voor Sainz zat VT2 er daardoor na twintig ronden op, waarbij hij als veertiende geklasseerd werd. In de door de Spanjaard als ‘niet representatief’ omschreven eerste training, finishte hij als zestiende. “Dit was al met al dus geen beste manier om een raceweekend te beginnen”, resumeert hij, alvorens toch positief vooruit te kijken: “Het is gelukkig pas vrijdag en we kunnen ons zaterdag zeker nog herpakken.”