*

Vettel blijft tot en met 2020 bij Ferrari

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vettel blijft tot en met 2020 bij Ferrari
Racepictures

Ferrari heeft bevestigd dat Sebastian Vettel een nieuw contract bij de Scuderia heeft getekend. Vettel blijft nog tot en met 2020 Ferrari-coureur.

Vettel rijdt sinds 2015 voor Ferrari en zit momenteel in het laatste seizoen van zijn oorspronkelijke overeenkomst. De Duitser heeft echter bijgetekend, waarbij het wederom om een periode van drie jaar gaat, waardoor hij nu tot en met 2020 voor Ferrari zal blijven rijden.

Voor de dertigjarige Vettel lag al geruime tijd een nieuwe overeenkomst klaar in Maranello, aangezien Ferrari graag verder wil met de kampioenschapsleider. Aanvankelijk ging het gerucht dat Vettel maar voor één jaar wilde tekenen, maar er is uiteindelijk dus toch een langlopende deal gesloten.

Met het verlengen van zijn contract komt er ook een einde aan speculatie over een mogelijke overstap van Vettel naar Mercedes. Mercedes-topman Niki Lauda heeft tegenover Sky Sports F1 echter wel bevestigd dat het Duits-Engelse team eerder in het jaar met Vettel heeft gesproken.

De (toekomstige) rijdersmarkt
Bij Mercedes loopt het contract van Valtteri Bottas eind dit seizoen af, al wordt algemeen aangenomen dat de Fin nog tenminste één jaar bij Mercedes blijft. De overeenkomst van Lewis Hamilton met Mercedes loopt door tot en met eind 2018.

Wat de zitjes bij de topteams betreft, zal de focus zich – los van het feit dat Bottas’ verwachte aanblijven dus nog niet rond is – daarom nu naar 2019 verschuiven. Dan is niet alleen Hamilton transfervrij, maar ook Red Bulls Daniel Ricciardo.

Mogelijk komt er in 2019 ook weer een zitje vrij bij Ferrari, naast Vettel. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen kreeg eerder deze week contractverlenging. De duur werd daarbij niet gespecificeerd, maar Räikönen tekende de laatste jaren telkens maar voor één jaar bij.

Max Verstappen staat ondertussen nog tot en met eind 2019 onder contract bij Red Bull, al maakte de Nederlander recentelijk wel duidelijk dat Red Bull weer om de (hoofd)prijzen moet gaan meedoen als het hem voor de langere termijn binnen de gelederen wil houden.

Lees meer over

Ferrari Vettel

Gerelateerd